Gasztro

Ez lesz az ősz kedvenc levese!

Beindul a levesszezon, így mi is sok-sok levesrecepttel készülünk. Ez a póréhagymaleves pirított gombával már most óriási kedvenc.

A sütőtökkrémlevesek mellett minden évben van hely néhány új levesnek is a kedvencek között. Idén már meg is van az első jelentkező! 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 dl alaplé
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg póréhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1-2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • pár csipet só, őrölt szerecsendió

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzöm. Frissen őrölt borssal, késhegynyi szerecsendióval, citromlével ízesítem, majd turmixolom.

Közben felhevítek egy serpenyőt, pár csepp olajat teszek rá, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, rászórom a kakukkfüvet, és pár perc alatt pirosra sütöm. A levessel együtt tálalom, amit tökmagolajjal tovább ízesíthetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top