Gasztro

Krémes sült tészta paradicsommal és bazsalikommal

Készítsd el ezt a pofonegyszerű, ellenben isteni tésztát, gazdag íze mellett elképesztően krémes is!

Az egyszerűen összedobható olasz kajákból sosem elég – valahogy mindig képesek rá, hogy még az egészen szimplának tűnő tésztaételeket is megtöltsék egy csomó ízzel! Az alábbi recept attól lesz különleges, hogy a tésztát össze is sütjük, szóval még teltebb karaktert kap a krémes, isteni fogás! Figyelem, szigorúan friss bazsalikommal érdemes csak nekilátni!

Hozzávalók:

  • 500 gramm fettuccine (szélesmetélt)
  • 1 ek. vaj
  • 1 kis csésze bazsalikomos pesto
  • 1 üveg fűszeres paradicsomszósz
  • 1/2 csésze aszalt paradicsom lecsöpögtetve
  • 220 gramm fetasajt
  • 170 gramm fontina sajt reszelve
  • 50 gramm krémsajt
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • só és bors
  • 170 gramm mozzarella
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • egy marék friss koktélparadicsom

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, tegyünk fel vizet egy nagy lábosban és főzzük meg tésztánkat a csomagoláson olvasható előírások szerint!
  2. A lecsöpögtetett tésztát tegyük vissza a lábosba majd dobáljuk bele a hozzávalókat a friss bazsalikom és a koktélparadicsomok kivételével.
  3. Ha a lábos nem mehet a sütőbe, tölsük át a tésztát olyan tárolóba, ami állja a hőt! 10-15 perc alatt süssük készre
  4. A tésztát friss bazsalikommal és félbevágott koktélparadicsomokkal megszórva tálaljuk!

 

HalfBakedHarvest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top