Gasztro

5 cukrász, akinek desszertjeit kortárs művészeti múzeumokban kellene kiállítani

Ezek a modern cukrászati remekek tényleg valódi műalkotások – nem is a tányéron, hanem a legmenőbb múzeumokban lenne a helyük!

Dinara Kasko matematika ihlette csodái

Kasko építészből lett cukrász, de munkáit a szobrászat és még a matematika is inspirálta! Tortáit és süteményeit gyakran algoritmusok alapján tervezi meg, és általában a letisztult minimalizmus jellemzi őket.

Tortakockák Cédric Grolet-től

Korábban már bejárták a netet Grolet Rubik-tortái, amit Magyarországon különös lelkesedéssel fogadtunk. A 27 darabból álló kockák közül egyébként minden szín más és más ízesítésű!

Szabad alkotás (Kalabasa)

Ilyen lenne az absztrakt expresszionizmus torta formájában. Határokon túlnyúló „ecsetvonások” ezúttal cukorból – látványos és igazán különleges desszertek.

Jasmine Rea Cakes: Textúrák és finom részletek

Jasmine Rea desszertjeire erősen hatott a képzőművészet, ezért ő elsősorban a textúrákkal kísérletezik munkáiban. A minimalista, letisztult torták mellett finom, bájos díszekkel kiegészített édességeket is alkot.

Márványos geometria (KUFTSTUDIOS)

Igen, ezek tényleg torták… A márványos luxusdesszertek többnyire letisztult, geometrikus vonalakat követnek, a forma mellett pedig az ízek is inkább különleges, szokatlan élményeket próbálnak nyújtani.

 

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top