Gasztro

Mennyei sütőtökös fánk olajfürdő nélkül

Ez a fánk egyrészt a sütőtök miatt lesz tökéletes őszi finomság, de az sem utolsó, hogy nem kell hatalmas olajfürdőben kisütni!

Sokan azért nem állnak neki a fánkkészítésnek, mert nem akarják bevállalni az órákra a lakásban ragadó olajszagot, meg persze a tudatot, hogy hordónyi zsiradékban kisütött édességet eszünk. Szerencsére a most következő fánk nem olajfürdőben, hanem a sütőben készül, ráadásul még egy különlegesség is van benne: a tésztájába egy csomó isteni sütőtök is kerül! A projekthez érdemes beszerezni egy fánk-formát (ilyet), de megoldhatjuk házi barkácsmódszerekkel is.

Hozzávalók:

  • 1 és fél csésze búzaliszt
  • 1 és fél csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. szerecsendió
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • 1/2 csésze tej
  • 1/2 csésze barnacukor
  • 3/4 csésze sütőtök püré

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!
  2. Keverjük össze a liszteket, a sót, a sütőport és a fűszereket! Egy másik tálban keverjük össze a többi nedves hozzávalót és a barna cukrot is!
  3. Adjuk a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, fokozatosan adagolva! Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
  4. Rendezzük el a tésztát kivajazott fánkformába, és 12-14 perc alatt süssük készre őket!

 

AliceAndLois

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top