nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Készíts sütés nélküli, gluténmentes, rózsaszirmos brownie-t, nem fogod megbánni

Elképesztően finom és egyszerű brownie receptjére találtunk.
NLCafé
f Ajánlom

Az hagyján, hogy nem kell sütni, de emellett vegán és gluténmentes is az alábbi brownie, így akinek van egy kis ideje, mindenképpen készítse el ezt a mennyei édességet.

Hozzávalók (4 főre)

2⅓ csésze kimagozott datolya

1 ¼ csésze mandula

⅓ csésze kakaópor

2 tk. tiszta vanília kivonat

¼ tk. finom tengeri só

1 csésze szárított cseresznye

1 csésze apróra vágott makadámdió

A süti tetejére

¼ csésze kakaópor

¼ csésze juharszirup

2 evőkanál olvasztott kókuszolaj

friss vagy szárított rózsaszirmok

Tedd egy aprítóba a datolyákat, a mandulákat, a kakaóport, 1 evőkanál vizet, a vanília kivonatot és sót, és keverd teljesen simára. Tedd a keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen oszlasd el. Szórd meg a cseresznyékkel és a makadámdióval a masszát, és óvatosan nyomkodd bele őket.

A brownie tetejéhez keverd össze a kakaóport a juharsziruppal és a kókuszolajjal. Öntsd rá az egészet az alapra és egyenletes oszlasd el rajta, végül díszítsd rózsaszirmokkal. Ha kész, tedd a serpenyőt a hűtőszekrénybe és legalább 2 órán át hagyd hűlni. Bár elevileg hűtőben egy hétig is eláll a süti, frissen finomabb.

PureWow

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon