Gasztro

Órákat állnak sorba a sajtos jeges teáért

Az új őrület Kínát vette be, és az emberek állítólag odáig vannak érte...

Valószínűleg nem véletlenül nem raktunk sajtot a jeges teára eddig, de Kínában valakinek mégis eszébe jutott ez a fantasztikus ötlet. És bár elsőre azt gondolnánk, hogy „persze, én is lehetek akkora hülye, hogy gombapörköltöt keverek a limonádéba, és akkor mi van?”, a kínaiak mégis méteres sorokban kígyóznak a bizarr italért.

Az egész egyébként – talán nem is olyan meglepő módon – egy 20-as évei elején járó srác fejéből pattant ki, aki utcai teaárusból építette ki a most már országszerte népszerű bizniszt. Szerinte a sajtos tea azért jó, mert a sajt képes semlegesíteni a tea kesernyés ízét, krémes textúrája és édeskés mellékíze pedig a teából is kihozza az édes zamatot. 

Kínában amúgy alkottak már hasonló kreációt: sűrű tejszínes krémmel kínált teájuk annyira népszerű lett, hogy már több külföldi országba is exportálják.

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top