Gasztro

Ez lesz a kedvenc szendvicsed!

Hogy dobjunk fel egy egyszerű szendvicset? Milliónyi lehetőség van, de most egyértelműen ez a kedvencünk.

Giada de Laurentiis sztárséf pestós szendvicse garantáltan nagy favorit lesz. 

Hozzávalók:

A pestóhoz:

  • 1 bögre* dió
  • Durvaszemű só
  • 2 kis fej brokkoli, szirmaira bontva (kb. 3 bögre)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. citromhéj, + 2 ek. citromlé, (kb. fél cirom leve)
  • 1 bögre extra szűz olívaolaj
  • ½ bögre frissen reszelt parmezán sajt

*1 bögre = 2,5 dl

A szendvicshez:

  • 8 szelet rusztikus kenyér
  • 4 szelet csirkemell
  • ¼ tk. pirospaprika pehely
  • Durvaszemű só
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. citromlé (egy fél citromból)
  • 1-2 nagy paradicsom, vastag szeletekre vágva, majd megfelezve

A pesto elkészítéséhez először is 180°C fokra előmelegítjük a sütőt. A diót szétterítjük egy sütőlapon, majd 6-8 percig pörköljük, amíg illatos nem lesz. Közben egyszer megrázzuk.

Egy közepes fazékban közepes lángon sós vizet felforralunk. Beleszórjuk a brokkolit és körülbelül 4 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt brokkolit jeges fürdőbe rakjuk át, és 3 percig hűlni hagyjuk. Kiemeljük a jeges fürdőből, és jól lecsöpögtetjük. Ezután a brokkolit konyhai robotgép táljába helyezzük és hozzáadjuk a fokhagymát, a diót, a mézet, a citromhéjat, a citromlevet és ½ teáskanál sót, majd finomra aprítjuk. Miközben a gép még jár, fokozatosan beleöntjük az olívaolajt. A pestót átöntjük egy kisebb tálba, és belekeverjük a parmezán sajtot. Lefedjük és félretesszük.

A szendvics elkészítéséhez közepesen nagy lángon előmelegítünk egy konyhai grill serpenyőt.

A kenyeret oldalanként 2 percig grillezzük, míg megpirul és aranybarna lesz. A csirkemell szeleteket ½ teáskanál sóval és paprika pehellyel megízesítjük, és kevés olívaolajt öntünk rá. A hús szeleteket a serpenyőbe helyezzük, és oldalanként 3-4 percig pirítjuk, míg jól átsül, és aranybarna lesz. A kész húsra még a serpenyőben ráfacsarjuk a citromlevet. A csirkehúst kiszedjük, és egy tányérra helyezzük.

A szendvicsek összeállításához körülbelül 1 evőkanál pestót kenünk mindegyik kenyérszeletre. Négy szelet kenyérre 2-2 paradicsom szeletet teszünk. A paradicsomra jön a szelet hús, arra pedig még egy (üres) szelet kenyér. Felszolgáláshoz a szendvicseket félbevágjuk.

A pesto több lesz, mint amit most felhasználunk. Légmentesen záródó edényben 4 napig tárolható.

Az Otthoni főzőcske Giadával októberben hétfőtől csütörtökig 11:00-tól dupla részekkel látható a Fine Living csatornán, a Giada Olaszországban pedig péntekenként 21:00-tól dupla részekkel, ismétlés vasárnaponként 19:00-tól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top