Gasztro

Nyolcméteres szörnyet sütöttek meg Indonéziában

Egy közel nyolc méter hosszú pitont fogyasztottak el megsütve Indonéziában, miután a kígyó rátámadt egy emberre, de az ember többedmagával már erősebb volt, és küzdelem után leterítették a hüllőt.

Robert Nababan biztonsági őrként dolgozik egy indonéziai olajpálma-ültetvényen, így történhetett meg, hogy balszerencséjére összetalálkozott egy egészen pontosan 7,8 méter hosszú pitonnal. A 37 éves férfi el akarta távolítani az útból az óriáskígyót, mire a hüllő megtámadta őt, és bár Nababan komoly sérüléseket szerzett, a pitonnal való küzdelemből ő és a segítségére szaladó helyiek kerültek ki győztesen.  Az állatot megölték, majd pedig el is fogyasztották. A BBC azt írja, hogy a pitont feldarabolva sütötték meg. 

Nababan egyébként egyáltalán nincs jól, jelenleg is kórházban ápolják. Az állat a férfi bal karjába mélyesztette fogait, az is elképzelhető, hogy a biztonsági őr végtagját amputálni kell. 

AFP PHOTO / BATANG GANSAL POLICE

Az indonéz környéken, nem messze Szumátrától elég gyakran látnak pitont, csak idén tíz alkalommal jelentették, hogy óriáskígyóba botlottak. Az olajpálmák között rengeteg az egér, ez pedig terülj, terülj asztalkám a ragadozó hüllők számára. A szakértők azt mondják, hogy egyáltalán nem tanácsos megpróbálni harcba szállni a kígyóval, amíg az nem támad.

A helyiek közül néhányan még most is úgy tartják, hogy a kígyó vérének gyógyító hatása van, ezért elfogyasztása kifejezetten egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top