Gasztro

Wossala Rozina Szekszárdon köszöntötte az őszt

A mára saját fővárosi étteremmel és népszerű főzőműsorral büszkélkedő étteremtulajdonos és zsűritag a Szekszárdi Borvidéken töltődött fel az új évadra.

A szálkai Borbirtoktól kapott meghívást az étterem megnyitása alkalmából. A felkérést örömmel fogadta el Rozina, aki a szombat esti, borkóstolóval egybekötött zártkörű vacsorára kétféle különleges menüsorral készült: a Lajvér borokhoz kitűnően illő nyúltekercset és rozé kacsamellet, majd posírozott körtét szolgált fel. Helyzete nem volt egyszerű, mivel a vacsora fényét négy különböző típusú bor emelte, és a menünek minddel összhangba kellett kerülnie. Természetesen Rozina, rutinosként, könnyűszerrel leküzdötte ezt az akadályt, a vendégek megelégedésére. Rozina programokkal, elfoglaltságokkal teli ősznek néz elébe, így fontos számára a feltöltődés. Ezt a Lajvér Borbirtok éttermében kellemes légkörben, a hivatásának élve tehette meg. Neki is köszönhető, hogy a meghívott vendégek jóllakottan távoztak a fergeteges hangulatú este végén.

Azt is elárulta, hogyan készült a kacsamell:

A kacsamellet szépen leformázom, beirdalom, majd lassan kisütöm a zsírját. Közben a burgonyát sóval puhára főzöm, ha kész, turmixolás közben jó sok vajat dobálok hozzá. A tojásokat keményre főzöm, hűtöm és a megpucolt sárgáját egy edénybe töröm, közbe maréknyi habzó vajba tejport öntök és mint egy rántást elkészítem. Mikor elkezd barnulni, leszűröm, ha kihűlt, egy kis sóval a tojáshoz keverem. A káposztákat sós vízben blansírozom, formázom, sózom, és 90 fokos sütőben kiszárítom. Ha minden kész, visszatérek a kacsához, amit serpenyőben habzó vajjal, fokhagymával és kakukkfűvel locsolgatok majd ha rozéra sült, hagyom legalább 6-8 percet pihenni. Én tálaláshoz formáztam a húst, de innentől ez már ízlés dolga.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top