Gasztro

7 tény a tészta szerelmeseinek

Al dente vagy sem, csiga vagy kagyló, a tésztaőrülteknek mindegy, csak ehető legyen.

Összeállításunkban érdekes információkat árulunk el az olaszok nemzeti ételéről, aminek nagy részét talán te sem tudtad eddig.

Forrás: Tumblr.com

Az al dente tészta (szó szerint „fogra”, vagyis kicsit keményebb) nem csak ízletesebb sokak szerint, hanem hosszabb ideig telít is, mivel tovább tart a megemésztése.

Forrás: Tumblr.com

Tudtad, hogy körülbelül 350 fajta tésztát tudunk megkülönböztetni? És azt, hogy négyszer annyi nevet tudunk rájuk mondani?

Forrás: Tumblr.com

Egy olasz ember átlagosan 27 kiló tésztát fogyaszt egy évben. Igen, 27-et. Az amerikaiak csak 12-t.

Forrás: tumblr.com

Úgy, hogy egy adag tészta átlagosan csak 100 gramm.

Forrás: Youtube.com

Az olaszok egy ideig azt hitték, a tészta fán terem. 1957-ben egy, a BBC által sugárzott áldokumentumfilmben bemutatták, ahogy Svájcban bokorról szedik le a megérett spagettit. A nézők ezen felocsúdva tanakodni kezdtek, hol szerezhetnének be bokrokat.

Forrás: nationaldaycalendar.com

Október 25-én ünneplik a nemzetközi tésztanapot.

Forrás: Huffington Post

A legtöbb száraztészta összesen két összetevőből, búzalisztből és vízből készül.

További érdekességek a BuzzFeeden.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top