Gasztro

Óbudai ételmérgezés: több ezer ebéd árát követelik a cégtől

Az önkormányzat nemcsak annak a 258 adag ebédnek az árát kéri, amelyek ételmérgezést okoztak, hanem kötbér címén minden aznap főzött étel árát visszaköveteli.

Lezárulni látszik a tavalyi óbudai ételmérgezéses eset: a III. kerületi önkormányzat összesen 3 millió 402 ezer forintot számláz ki kötbérként az ételmérgezésért felelős Gyermekmenza Kft.-nek – írja a Blikk.

Az önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy nemcsak a biztosan rosszullétet okozó 258 adag ebéd árát kéri vissza. Ezért felszámolták minden aznap, arról a konyháról megrendelt adagot. Az ételmérgezéssel érintett családokon kívül minden család, akinek a gyereke evett vagy ehetett volna a veszélyes ételből, a kötbérből visszakapja a befizetett összeget.

Tavaly áprilisban az óbudai Id. Béres József Általános Iskolában 258 gyerek szenvedett ételmérgezést a Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. főztjétől. A bíróság jogerősen kimondta, hogy tömeges ételmérgezés történt Óbudán, ennek ellenére az önkormányzat máig kitart a cég mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top