Gasztro

Durva leépítés jön a Tescónál

250 fős csoportos leépítés várható a magyarországi Tescónál. A leépítés – állítólag – nem az áruházakat, hanem a cég központjának irodai dolgozóit érinti.

Csoportos létszámleépítés lesz a Tesco magyarországi cégénél, maximum 250 embertől válnak meg – értesült a Magyar Nemzet. A cég és a szakszervezet szerint a leépítésnek nincs köze a Tesco-dolgozók két héttel ezelőtti országos sztrájkjához.

Nem az üzletekre, hanem a központi irodára vonatkoznak az elbocsátások, amit az üzletlánc struktúraváltozásnak nevez. A szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe, még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése. Ez az úgynevezett service model, amely a régió négy országát – hazánkon kívül Lengyel-, Csehországot és Szlovákiát – érinti.

A győri Tesco (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete sztrájkbizottságának vezetője szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között, a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top