Gasztro

Bolti helyett házilag: csirkenuggets

Megvan, mi lesz holnap az ebéd. Csirkenuggets, de most végre nem a boltit sütjük meg, hanem mi magunk készítjük el az egészet. Egyszerűbb, mint gondolnátok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé/csirkecomb
  • 2 teáskanál só
  • őrölt fekete bors
  • liszt 
  • tojás
  • ropogós zsemlemorzsa/pankó morzsa

A salátához:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 tk. porcukor
  • fél mokkáskanál só
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tej/tejszín
  • 2-3 dl (házi) majonéz
     

A csirkét feldaraboljuk, aprítógépbe tesszük, sózzuk-borsozzuk, és krémesre daráljuk.
Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit kilapítjuk a gombócokat, majd panírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A salátához a káposztát és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelőn,  majd hozzáadjuk a porcukorral, tejszínnel, sóval-borssal elkevert majonézt, és összeforgatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top