Gasztro

Íme a világ legfinomabb zabkeksze

Ideje illatos, meleg, házi sütikkel harcolni a kinti nyálka ellen, a most következő zabkeksz pedig tökéletes nyitánya lehet az őszi kekszszezonnak.

Hiába lehet minden boltban kapni zabkekszet, az nyomába sem érhet a friss, házilag készített verziónak. Ebben a hidegben amúgy is különösen jó a gőzölgő házi keksz, a zabkekszet ráadásul tényleg hihetetlenül gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni. Most egy olyan receptet mutatunk, amellyel garantált lesz a siker!

Hozzávalók:

  • 110 gramm sózatlan vaj szobahőmérsékleten
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 150 gramm finomliszt
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 200 gramm apró szemű zab
  • 170 gramm étcsoki apró darabkákban

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a zab és a csoki kivételével. A száraz alapanyagokat öntsük a vajas keverékhez, készítsünk egységes masszát belőle. Adjuk hozzá a zabot és végül a csokidarabkákat is.
  4. Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a kekszeket – hagyjuk őket 5 percig hűlni, mielőtt megkóstolnánk.

CompletlyDelicious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top