Gasztro

Teljesen rákattantak a nyers csirkére Japánban

Egészségügyi veszélyei ellenére Japánban olyan természetességgel fogyasztják nyersen a csirkét, mint bármelyik másik szusit.

Bár a csirkét sosem lenne szabad nyersen fogyasztani, a kalandvágyó japán foodie-k tányérjain mégis egyre többször szerepel ez a fogás. A csirke sashimi, más néven torisashi kezd olyan népszerű lenni, mint bármelyik másik szusiféle.

Igaz, hogy a csirkemell hordozza a legkevesebb veszélyt a szalmonella fertőzésre, a kockázat így sem elenyésző. A papírvékony szeletekre vágott csirkehúst a séfek mindössze 10 másodpercig forralják vagy pirítják, ami korántsem elég arra, hogy a baktériumok elpusztuljanak. Aki próbálta, azt mondja olyan, mintha halat enne – mi akkor inkább maradnánk is annál!

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top