Gasztro

15 perces avokádós-uborkás krémleves főzés nélkül

Gyors, egészséges, egyszerű: ez a frissítő, zöld leves tökéletes fogás lehet a rohanós hétköznapokon is.

Lassan már átállunk a gazdagabb, melegítő levesek készítésére, de a meleg napokban még nyugodtan megcsinálhatjuk ezt az üdítően zöld, uborkás-avokádós levest! Már csak azért is érdemes, mert tényleg pillanatok alatt elkészül: főzni egyáltalán nem kell, viszont frissen sült sajtos bagettel lesz teljes! Ráadásul látványnak sem utolsó…

Hozzávalók:

  • 2 uborka meghámozva és kockákra vágva
  • 2 avokádó meghámozva és kimagozva
  • 1/4 csokor friss petrezselyem
  • 1/4 csokor friss menta
  • 1 lime leve
  • 1 csésze görög joghurt
  • só és bors

A feltéthez:

  • 1 bagett félbevágva
  • 3 evőkanál puha, sózatlan vaj
  • 1 és 1/3 csésze érlelt olasz sajt
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 2 lime leve

Elkészítés:

  1. Turmixgépben keverjük krémesre a leves hozzávalóit, tegyük félre!
  2. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, a félbevágott bagettet kenjük meg vajjal és szórjuk meg a sajttal  10-15 perc alatt süssük aranybarnára!
  3. A joghurtot keverjük össze a lime-mal!
  4. A levest tálaljuk hidegen a lime-os joghurttal a tetején, adjuk mellé a sajtos bagettet!

  PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top