Gasztro

Budapesten indul Jamie Oliver pizzázója

Első európai étteremként Budapesten nyílik Jamie Oliver új pizzázóhálózata, a Gozsdu-udvarban.

Pizzérialánccal bővíti portfólióját Jamie Oliver hálózata, aminek első egysége a kontinentális Európában Budapesten nyílik novemberben. Hasonlóan a Jamie’s brand minőségi rendszeréhez, az új étteremben is szigorú kritériumoknak kell megfelelniük az alapanyagoknak és eljárásoknak, mégis alacsonyabb árakkal fog dolgozni, mint a Jamie’s Italian várbeli egysége. Pizzák mellett tészták, saláták, olasz desszertek is kaphatók lesznek, és az egészségtudatos vagy diétázó vendégek is megtalálják a nekik való fogásokat. Az új franchise-zal egyébként az is a célja Jamie-nek, hogy a kispénzűeket is elérje – írja a welovebudapest.hu.

Jamie Oliver (Fotó:MTI/EPA)

Az alacsonyabb árak ellenére itt is ugyanúgy minden meg kell hogy feleljen a sztárséf által kitalált JOSIE-rendszer értékelési skálájának, az a minimum, hogy szabad tartású állatokat, fenntartható gazdaságokból származó zöldségeket, gyümölcsöket használjanak fel. Az alapanyagok jelentős részét közvetlenül Olaszországból szerzik be, például a paradicsomot vagy a dupla nullás lisztet. A parmezán eredetvédett Reggiano, a prosciutto San Daniele lesz, a szalámik Levonitól érkeznek.

Vékony tésztájú, roppanós szélű pizzáik gazdagabbak lesznek feltétekben, mint az eredeti nápolyi, viszont nem pakolják őket magyaros módon tele: alapvetően konzervatív variációkban gondolnak, lesz margherita, pepperonis, pármai sonkás, csirkés, gombás, carbonarás, illetve Jamie nagy kedvencével, édesköménnyel készített pizza.

Lesz házhoz szállítás is, az árak pedig valamivel alacsonyabbak lesznek, mint a Várban, ahol jelenleg 2640 és 3280 Ft körül mozog egy 32 centis pizza ára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top