Gasztro

Feltalálták a svájciak a rubinvörös csokoládét

A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.

A zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég szerdán jelentette be, hogy sokéves próbálkozás és kísérletezés után végre sikerült előállítaniuk a rubint csokoládét. 

A cég Sanghajban mutatta be a forradalmian új csokit, közleményük szerint a Ruby kakaóbabból hozták létre, és a nevéhez méltóan vöröses színű. Ekkora szenzációnak 80 évvel ezelőtt a fehér csoki feltalálása számított, ám a fehér csoki nevével ellentétben nem csokoládé, mivel előállításához nincs szükség a barnás színt adó kakaó-szárazanyagra, csak a kakaóvajra. A rubin színű csokinál viszont a jelek szerint felhasználják a kakóbab minden fontos elemét.

A svájci cég azt írja az oldalán, hogy az új csokoládé nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze, ha megkóstolják.

Az édesség megalkotása éveken át tartó együttműködés eredménye, ami a Barry Callebaut franciaországi és belgiumi kutató-fejlesztő központjaiban folyt a brémai Jacobs egyetemmel közösen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top