Gasztro

Isteni házi kruton, amivel feldobhatod a salátákat

És a leveseket vagy a rántottát is!

 Számodra is a ropogtatás teszi teljessé az étkezést? Akkor ne hagyd ki ezeket a házi, sajtos-fokhagymás krutonokat, melyek élvezetesebbé varázsolják a leveseket, a salátákat, sőt akár a tojásrántottát is. Íme:

Házi kruton

Isteni házi kruton, amivel feldobhatod a salátákat

Hozzávalók:

  • egy fél, kissé száradt bagett vagy kenyér
  • olívaolaj
  • só, bors
  • reszelt parmezán sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: 

  1. Vágd a kenyeret 2-3 centis kockákra, és dobd egy sütőpapírral borított tepsire.
  2. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd és szórj rá egy kis reszelt parmezánt. A fokhagymagerezdeket elég, ha csak mellé teszed.
  3. 200 fokos sütőben 15 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
  4. Mielőtt felhasználnád, hagyd kicsit hűlni, a maradékot pedig pár napon belül fogyaszd el. 
Isteni házi kruton, amivel feldobhatod a salátákat
Isteni házi kruton, amivel feldobhatod a salátákat

 

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top