Gasztro

Török lencsesaláta 20 perc alatt

Lencséből nemcsak levest vagy főzeléket, hanem keleties ihletésű salátákat is érdemes készíteni, ugyanis elképesztően laktatóak, és tényleg villámgyorsan össze lehet dobni őket!

Az alábbi recepttel nincs más dolgunk, mint megfőzni egy adag lencsét majd pár perc alatt összekutyulni egy rakás más finomsággal. A végeredmény egy könnyű, friss, mégis laktató saláta, ami tökéletes (és gazdaságos) megoldás lehet vacsorapartikra vagy nyári ebédekre is!

Török lencsesaláta 20 perc alatt 

Hozzávalók:

  • 150 g puhára főzött lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mardék friss petrezselyem
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1.5 ek. ecet
  • 1.5 ek. mustár
  • 1-2 tk. méz
  • 2 kaliforniai paprika (zöld és piros)
  • só és bors

Elkészítés:

1. A hagymát és a paprikákat kockázzuk fel kisebb darabokra és dobjuk egy nagy salátás tálba! Adjuk hozzá a lencsét is!

2. A petrezselymet tépkedjük nagyobb darabokra és keverjük a salátába!

3. Állítsuk össze a mártást: keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a mézet, ízesítsük sóval és borssal! Locsoljuk meg vele a salátát, alaposan forgassuk össze!

4. Az elkészült lencsesalátát friss, pirított kenyérrel tálaljuk!

HurryTheFoodUp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top