Gasztro

Szuper egyszerű banános torta ropogós magokkal

Csak összekevered, és már mehet is a sütőbe ez az isteni banános sütemény, amiért kicsik és nagyok egyaránt odalesznek!

Gyors, egyszerű és nagyon finom sütemény, amivel a gyerkőcök és magunk számára is megédesíthetjük a hétköznapokat.

Egyszerű banános torta

Szuperegyszerű banános torta, ropogós magokkal

Hozzávalók:

9-12 főre

  • 2 közepes, túlérett banán
  • fél csésze barna cukor
  • 1/3 csésze növényi olaj vagy olvadt vaj
  • 2 tojás
  • fél csésze darált mandula
  • 1/3 csésze almaszósz
  • 1/4 csésze tej
  • 3/4 tk. szódabikarbóna
  • 3/4 tk. sütőpor
  • fél tk. só
  • másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek. mák
  • 3 ek. napraforgómag
  • fél csésze dió
  • 50 g étcsoki megolvasztva

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy magas falú tepsit, melyet sütőpapírral boríts be, és vékonyan kenj meg vajjal vagy olajjal.
  2. Egy villával nyomkodd pürésre a banánokat, majd keverd hozzájuk a cukrot, az olajat vagy vajat, a tojást, a mandulát, az almaszószt és a tejet. Keverd jól össze.
  3. Ezután jöhet hozzá a só, a szódabikarbóna, a sütőpor, a mák és a liszt. Alaposan keverd össze.
  4. A tésztát öntsd a formába, oszlasd el, majd szórd meg a napraforgómaggal és a dióval. 35-40 percig süsd, végül pedig csorgasd rá az olvasztott csokit. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top