Gasztro

Ezért állj rá azonnal a mandulatejre

Egyre többen választanak növényi tejeket a hagyományos tehéntej helyett, de manapság könnyű elveszni a tucatnyi lehetőség között. Elmondjuk, miért jó, ha mandulatejet iszunk!

1. Jót tesz a szívnek

A mandulatejben nincsen koleszterin vagy telített zsír, ellenben sok jó zsírsav megtalálható benne, például az általában halakból kinyert Omega-3. Ezért kimondottan jót tehet a szívnek és a vérkeringésnek.

2. Erősíti a csontokat

Bár annyi kálcium nincs benne, mint a tehéntejben, a napi szükséges mennyiség 30%-át biztosítja, ráadásul D-vitamin is bőven található benne, a kettő kombinációja pedig nagyban hozzájárulhat az erős csontokhoz és egészséges fogakhoz is.

Ezért állj rá azonnal a mandulatejre 

3. Segít a fogyókúrában

Egy pohár mandulatejben mindössze 60 kalória van, ami tökéletes, ha diétázni szeretnénk. Gondoljunk csak bele, mennyivel diétásabbak lesznek azok a nagy tejeskávék!

4. Ragyogó bőr

A mandulatej a szépülésben is segíthet: mivel tele van E-vitaminnal és jótékony antioxidánsokkal, képes ellenállóbbá tenni a bőrt a káros UV-sugárzás ellen, plusz ragyogóbbá, egészségesebbé varázsolja az arcot!

5. Hűtő nélkül is jó

Az egyik legjobb dolog, hogy a mandulatej nemcsak nagyon egészséges, de elég praktikus is. Mivel nem kell hűteni, magaddal viheted a munkahelyedre vagy egy kirándulásra is, így mindig kéznél lesz a laktózmentes, egészséges opció. Plusz az íze is nagyon finom!

 

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top