nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Grillezett barackos saláta pesztós öntettel

Diétázóknak és vegáknak is tökéletes, könnyű fogás lehet ez a grillezett barackkal és grillsajttal felturbózott, isteni saláta! A dressing pedig már önmagában maga a mennyország!
NLCafé
f Ajánlom

A most következő saláta frissítő, citrusos, a barack édessé, a sajt pedig tartalmassá teszi. Magyarul tökéletes könnyű nyári vacsora, de olyan jól mutat a tányéron, hogy még vendégvárónak is csak ajánlani tudjuk! 

Grillezett barackos saláta pesztós öntettel

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze friss bazsalikom durvára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1/3 csésze és 4 ek olívaolaj
  • 170 gramm zöldbab
  • 3 barack kimagozva, félbevágva
  • 170 gramm halloumi grillsajt
  • 4 csésze vegyes salátaalap (madársaláta, bébispenót, rukkola stb.)
  • 1/2 csésze pirított fenyőmag

Elkészítés:

1. Készítsd el az öntetet: egy edényben keverd össze a bazsalikomot, fokhagymát, citromlevet, rizsecetet és 1/3 csésze olívaolajat. Ízesítsd sóval és borssal, ízlés szerint.

2. Sós vízben főzd meg a zöldbabot 1-2 perc alatt, majd jeges vízzel teli tálba helyezve hűtsd le.

3. Izzítsd be a grillt vagy kapcsold be a tűzhelyed, és a maradék olívaolajjal kend be a sajtszeletek és a barackok mindkét felét. Grillezd meg őket kisebb adagokban, míg kicsit megbarnulnak.

4. A tálaláshoz először halmozd egy tálba a vegyes salátaalapot, majd tedd rá a zöldbabot, a barackot és a halloumi sajtot. Locsold meg a korábban elkészített dressinggel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.

 

PureWow

Megosztás Facebookon