nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mandulás mascarponegolyók Baileys öntettel

Egyszerű, de nagyszerű desszert: könnyen elkészíthető gombócok egy isteni, Baileys-es karamellöntettel. Tökéletes desszert!
NLCafé
f Ajánlom
Mandulás mascarponegolyók Bailey's öntettel

Hozzávalók a gombócokhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 4-5 dkg porcukor
  • 7 dkg darált háztartási keksz
  • 1 tk. Baileys krémlikőr

A mandulás bevonathoz

  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 ek. porcukor

Az öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. Baileys krémlikőr

Az öntethez a cukrot egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegítjük. Ahogy elkezd olvadni, karamellizálódni a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így haladunk szépen, míg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábaskában felforrósítjuk a tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha szépen karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett -hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat és a Baileys krémlikőrt, és hűlni hagyjuk.

A mandulát száraz serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, sűrűn rázogatva pár perc alatt megpirítjuk, majd rászórjuk a porcukrot, és hagyjuk, hogy karamellizálódjon. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd felaprítjuk.

A gombócokhoz a mascarponét egy tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a Baileys krémlikőrt és a darált kekszet, és összekeverjük. Hűtőben pihentetjük fél-1 órát, majd gombócokat formázunk belőle. A gombócokat megforgatjuk a karamellizált mandulában, és a Baileys-es karamellöntettel tálaljuk.

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon