Gasztro

Sokkal több rovarirtóval szennyezett tojás került a boltokba

Jóval több holland mérgező tojás került Nagy-Britanniába, mint azt korábban becsülték.

Nagyjából 700 ezer rovarirtóval szennyezett tojás kerülhetett Hollandiából Nagy-Britanniába, és valószínű, hogy ennek egy részét már meg is ették a vásárlók – közölte a Telepgraph. A brit élelmiszerfelügyelet korábban korábban 21 ezerre becsülte az érintett tojások számát.

A nagy áruházláncok most azon dolgoznak, hogy minél gyorsabban kivonják a forgalomból a szennyezett tojásokból készült ételek millióit, ami főleg salátákat, szendvicseket és krémeket jelent. A friss tojásokat többnyire nem érinti a szennyezés.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábban azt közölte, hogy Magyarország nem érintett a holland tojásügyben.

A holland élelmiszer-biztonsági hivatal a múlt héten szólította fel az ország lakosságát arra, hogy a Fipronil mérgező rovarirtószer-szennyeződés gyanúja miatt átmenetileg tartózkodjanak a tojás fogyasztásától. A szennyezés gyanújával Hollandiában 180 tojástermelő telepet zártak be,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top