Gasztro

Nyári hűsítők és büntetlen sütik

Próbáld ki ezeket a nem mindennapi, de egészséges hűsítőket és sütiket! Nem fogsz csalódni.

Amikor itt a nyár, és a nagy melegben te is engednél a sarki fagyizó csábításának, vagy a strand palacsintázója hívogat, na, akkor gondolj arra, hogy eddig mennyit tettél magadért. Még csak nem is kell hozzá óriási akaraterő, mert ezek a kifejezetten könnyen és gyorsan összeállítható receptek annyira ínycsiklandóan finomak, hogy egy pillanatig sem érzed úgy, hogy le kellene mondanod valamiről. Ráadásul minimális szénhidrát- és megnövelt fehérjetartalmuknak köszönhetően a Scitec Nutrition termékekkel az edzés előtt, közben és után is jól érzed majd magad.

Dudás Lili fitneszversenyző mutat néhány receptet, amellyel a nyári nagy melegben vagy akár a diétád alatt is nyugodtan kényeztetheted magad.

Mango lassi

Ez az eredetileg indiai hűsítő ital a fűszerektől lesz igazán izgalmas. Az önmagában is nagyon ízletes Scitec Protein Smoothie-t alaposan feldobja a fahéj és a lime, és ha szereted, egy kevés őrölt kardamomot is adhatsz hozzá.

Nyári hűsítők és büntetlen sütik

Hozzávalók:

  • Scitec Protein Smoothie mangó-maracuja íz
  • 1 érett mangó
  • jégkocka
  • csipet fahéj
  • 1 lime leve
  • őrölt kardamom (elhagyható)

A mangót a hosszúkás magja mentén kétoldalt vágd fel, majd vájd ki a húsát. Az összes többi hozzávalóval együtt turmixold össze. Remek választás uzsonna kiváltására is, hiszen teljes étkezésnyi fehérjét tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül.

Kókuszos frappé

A frappéról sem kell lemondanod diéta idején! Ha nem szoktál reggelizni, ez az ital akkor is felér egy tökéletes reggelivel. Üres kávé helyett a magas fehérje- és rosttartalma garantálja, hogy jól induljon a napod!

Hozzávalók:

  • 1 tasak Scitec Shake & Wait (fehér csoki-kókusz íz)
  • 3 dl víz
  • 2 teáskanál instant kávépor
  • jég

A vizet, az instant kávét és a Scitec Shake &  Wait port shakerben rázd össze, majd add hozzá a jeget, és így is rázd egy keveset. Önts pohárba, de akár közvetlenül a zárható shakerből is fogaszthatod, ha úton vagy.

Mentás ice-tea

Nyáron mi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges tea! Most nemcsak a lelkedet, hanem a testedet is fel fogja tölteni, hiszen a G-Bomb igazi glutaminbomba a szervezetednek! Az aminosavak királynője izmaid legfontosabb építőeleme, jót tesz az emésztőrendszerednek, és kiváló immunerősítő hatással bír. Cukormentes, így jobb bármelyik üdítőnél! Csak egy shakerre van szükséged, és máris élvezheted.

Hozzávalók:

  • 1 adag Scitec G-Bomb Ice-Tea
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 1-2 ág friss menta
  • jég

A Scitec G-Bomb Ice-Teat az utasításnak megfelelően rázd össze vízzel és a citrom- vagy lime-lével a shakerben. Add hozzá a jeget és a mentaágakat, vagy ezeket tedd pohárba, és öntsd nyakon a jeges teával. Azonnal fogyaszd.

Túrós fagyikehely erdei gyümölccsel

A túró laktatóvá és igazán különlegessé teszi az amúgy is diétás és fehérjedús fagyikelyhet. A friss idénygyümölcsök antioxidánsokat és rostot csempésznek ebbe a frissítő desszertbe. Mintha csak a strandon lennél!

Nyári hűsítők és büntetlen sütik

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál túró
  • Scitec Protein Ice Cream light
  • friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök

Az utasításnak megfelelően készítsd el a proteinfagyit. Kanalazd egy kehelybe a túrót, majd erre adagold a a fagylaltot, és díszítsd erdei gyümölcsökkel. A gyümölcsökből szószt is készíthetsz a következő módon: egy kisebb lábosban forralj fel kb. 25 dkg gyümölcsöt, amelyet ízlés szerinti mennyiségű édesítővel édesítettél. A végén ízesítsd néhány facsarás citromlével, majd hagyd hűlni, és így kanalazd a fagylaltra.

Kajszibarackos pite

Nem fogsz hinni a szemednek, hogy ezt a gyönyörűséges pitét nemcsak te készítetted, hanem meg is eheted. A Scitec Protein Pancake por megkönnyíti az elkészítést, és olyan pitét tudsz belőle készíteni, amit akár reggelire is megehetsz. Pite reggelire? Igen, méghozzá nem is akármilyen!

Nyári hűsítők és büntetlen sütik

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

  • 4 adagolókanál (ízesítetlen) Scitec Protein Pancake  (4 x 37g)
  • 6 dkg zabliszt
  • kb. ½ kg kajszibarack
  • ízlés szerint édesítőszer (vaníliás eritrit, stevia) (kb. 10 dkg)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • +1 evőkanál eritrit
  • 3 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj + a kikenéshez
  • 1 tojás
  • fél tasak sütőpor
  • kókusztej/víz

Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra. A száraz összetevőket egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást, és öntsd fel annyi kókusztejjel (vízzel), hogy sűrű, de folyékony masszát kapj. A tésztát ízlés szerint édesítsd, és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt. Simítsd az előre elkészített, kókuszzsírral kikent formába, majd díszítsd a félbe vágott, kimagozott barackokkal. A fahéjat keverd össze az 1 evőkanál (vaníliás) eritrittel, és szórd meg a sütemény tetejét. Süsd kb. 45 percig, vagy amíg a tészta tűpróbával már nem ragacsos. A protein miatt hamarabb barnul! Hagyd hűlni a formában, majd szeletekre vágva, langyosan, vagy szobahőmérsékleten tálald.

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül

Bajnokok desszertje, amely amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag, és igazi proteinbomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével, hiszen nemcsak a túró és a tojásfehérje, hanem Scitec 100% Whey Protein és Scitec Shake & Wait protein is van benne: az utóbbiban található ördögnyelv pedig laktatóvá is varázsolja a sütit.

Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskótatekercs, amelynek az elkészítésénél csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.

Nyári hűsítők és büntetlen sütik

Hozzávalók:

  • 8 tojás fehérje
  • 2 adag vaníliás Scitec 100% Whey Protein
  • csipet só
  • ½  kg túró
  • 5 dkg eritrit
  • 1 tasak Scitec Shake & Wait fehér csokis-kókuszos protein
  • 25 dkg vegyes bogyós gyümölcs, pl. szeder és ribizli
  • 4-5 evőkanál kókusztej
  • 1 citrom reszelt héja

Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, szitáld hozzá a 2 adag vaníliás proteint, és óvatos mozdulatokkal forgasd össze. Oszlasd el egyenletesen a tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve borítsd egy kiterített konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Nagyon ragad, de nem baj, ha egy kevés a papíron marad. Még így, melegen tekerd föl, és tedd félre hűlni.

Közben készítsd el a krémet: a túrót keverd össze a reszelt citromhéjjal, az eritrittel (vaníliásat is használhatsz, vagy vanília aromát) és a Shake & Waittel. Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény a massza, mert még szilárdulni fog.

A kihűlt piskótatekercset kend meg a túrós masszával, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt, és tekerd fel. Kb. egy órát hagyd állni a hűtőben, és fogyasztható is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top