Gasztro

Ha eddig nem szeretted a chiapudingot, most megszereted

Ilyen krémes és finom még soha nem volta chiapuding!

Ha próbáltad már, és nem jött be annyira, akkor azért, ha még sosem csináltad, akkor pedig azért készítsd el a most következő chiapudingot! Sokan a furcsa, zselés állaga miatt nem kedvelik a chiamagból készült egészséges pudingot, ám a most következő recepttel mennyeien krémesre sikerül majd!

 Krémes, vegán chiapuding

Ha eddig nem szeretted a chia pudingot, ezután a recept után fogod

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • fél csésze krémes kókusztej 
  • fél csésze mandulatej
  • 3 ek. édesítő (például juharszirup, kókuszvirágcukor, agavészirup)
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • 1/4 csésze chiamag
  • friss bogyós gyümölcsök, pirított kókuszchips, mandula

Elkészítés:

  1. A kókusztejet, a mandulatejet, az édesítőt és a vaníliát keverd össze egy befőttesüvegben. (Használj kézi habverőt, hogy teljesen csomómentes és krémes legyen az eredmény.)
  2. Ezután öntsd hozzá a chiamagot, és add hozzá a sót. Ismét használd a habverőt, és keverd alaposan össze a mixet.
  3. Zárd le az üveget, és tedd hűtőbe egy egész éjszakára.
  4. Másnap reggel kínáld meg friss málnával, áfonyával, kókuszchipsszel és egy kis mandulával. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top