Gasztro

15 perces gazpacho uborkával és kaliforniai paprikával

Talán sokan ismerik a spanyol konyha egyik alapreceptjét, a gazpachót, de otthon már jóval kevesebben próbálkoznak vele. Az alábbi változat tényleg mindössze 15 perc alatt elkészül!

Hűsítő leves, de akár vitamindús, energetizáló ital is lehet a gazpacho, a spanyol konyha egyik alapköve, amit ma már a világon mindenhol készítenek. Az alapja mindig paradicsomos, de a hozzáadott zöldségek változhatnak – most például egy szupergyors, uborkás-paprikás verziót mutatunk!

15 perces gazpacho uborkával és kaliforniai paprikával 

Hozzávalók:

  • 1 kiló paradicsom kockára vágva
  • 1 kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 uborka meghámozva és felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma apróra vágva két részre osztva
  • 4 ek. durvára vágott bazsalikom két részre osztva
  • só és bors
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. Turmixgépben keverjük össze a paradicsomokat, a paprikát az uborkát, a fokhagymát, a lilahagyma és a bazsalikom felét. Ízesítsük a gazpachót sóval és borssal! 

2. Tálaljuk ki a levest, szórjuk rá a maradék lilahagymát és bazsalikomot, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal! Hidegen fogyasszuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top