Gasztro

Hogyan étkezz a munkahelyeden?

Különböző munkákhoz különböző megoldás dukál, már ami az étkezéseket illeti. Nézzük szépen sorban!

Autóban utazóknak

Akik egész nap autóval járják az ország útjait, azoknak a “raktárkészítést” szoktam javasolni. Mit is jelent ez pontosan? Egy kis dobozba vagy a kesztyűtartóba tegyünk minden héten hétfőn pár olyan dolgot, amit útközben, gyorsan el tudunk fogyasztani. Ilyen lehet az alma, a rostdús keksz (például Gullón Többgabonás reggeli keksz hozzáadott cukor nélkül, vagy a Gullón Joghurtos reggeli szendvicskeksz), a buláta, a kölesgolyó, 100%-os gyümölcslé, gyümölcspürés bébipapi vagy egy-egy müzliszelet. Ha már rutinosabbak vagyunk, akkor egy dobozba akár mindennap tehetünk valami könnyebben romlót is. Ezt a készletet hetente frissítsük, így nem kerül sok energiába, mégis mindig kéznél lesz pár falat étel, hogy estére ne legyünk farkaséhesek.

Hogyan étkezz a munkahelyeden?

“Szervező típus”

Ugye ismerünk mindannyian olyan embert, aki egész nap ide-oda rohangál, szervez, tesz-vesz? Vagy valaki netán magára ismer? Ilyenkor ugye az ember sokszor el is felejt enni, majd amikor az ütem lelassul, rájön, hogy nagyon éhes, és ilyenkor fokozottabb energiabevitel, hosszú távon pedig elhízás lehet a következmény. Megoldást jelenthet, ha beállítjuk a telefonunkat, hogy a megfelelő időben jelezzen, így nem felejtkezünk el az étkezésről. Ilyenkor a táskánkba vagy a munkahelyi fiókunkba érdemes pár dolgot becsempésznünk. Lehet például tartósabb gyümölcs (pl.: alma), vagy könnyen elvihető keksz, mint például a Gullón cukormentes Ronditas keksz, amit a gyártó külön, kis csomagokba csomagolt a könnyebb szállítás érdekében.

Hogyan étkezz a munkahelyeden?

Egy helyben ülőknek

Magyarország lakosságának nagy része ide sorolható. Rengetegen vannak az ülő munkát végzők. Ebben az esetben egy picit kiszámíthatóbb a napirend, és több mindent is bekészíthetünk magunknak (itt nem a “nasisfiókra” gondolok). Esetleg még arra is van mód, hogy hűtőszekrényben tároljuk az ételeinket. Reggeli kávénk mellé érdemes pár rostdús kekszet, például a Gullón cukormentes Digestiva korpás keksz natúr vagy csokis változatát elrágcsálni, majd reggelizzünk kefirt egy teljeskiőrlésű kiflivel és friss zöldséggel. Tízóraira együnk gyümölcsöt, majd ebédeljünk egy szendvicset vagy zöldsalátát. Uzsonnára egy joghurt vagy sajtfalatkákat javaslok.

Ezen ötletek megvalósításához odafigyelésre igenis szükség van! Viszont megéri, mert az egészségünk és a munkánk minősége is javulni fog.

Hogyan étkezz a munkahelyeden?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top