Gasztro

Amerikai csokis keksz bögrés változatban

Igenis megérdemelsz egy friss, meleg, olvadt csokival teli édes kekszet, és ehhez nem is kell nagyon megerőltetned magad – tényleg pár perc alatt megvan!

Kevés jobb van egy frissen sült, vajas, csokidarabos amerikai keksznél, és hiába kapható már millió bolti változat, soha nem lesznek olyan jók, mint a házilag készített verziók. Ha nincs kedvünk, energiánk és elég hozzávalónk egy teljes tepsivel sütni, próbáljuk ki az alábbi egyfős, bögrés változatot – alig kell hozzá pár kanál alapanyag, szó szerint percek alatt elkészül, ízben pedig nem marad el a “hagyományostól”! 

Amerikai csokis keksz bögrés változatban

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • egy csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1-2 evőkanál csokidarabka 

Elkészítés:

1. A mikróban olvasszuk meg a vajat pár másodperc alatt, majd adjuk hozzá a cukrokat és a sót! Keverjük bele a tojássárgáját és a lisztet, majd forgassuk a tésztába a csokidarabokat is!

2. Magas fokozaton tegyük a mikróba 40-50 másodpercre! Melegen fogyasszuk, míg a közepe még krémes! 

TheComfortOfCooking

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top