Gasztro

3 zseniális tipp, amitől még finomabb lehet a jeges kávéd

Mutatunk 3 izgalmas ízkombinációt, amivel még istenibbé teheted a jeges kávét!

Ha a klasszikus jeges kávé elkészítését már mesteri szinten űzöd, jöhetnek a továbbfejlesztett jegeskávé-variációk! Most 3 olyan izgalmas ízkombinációt mutatunk, amit minden kávémániásnak muszáj kipróbálnia.

3 zseniális tipp, amitől még finomabb lehet a jegeskávéd

1. Mentalevelek és kókusztej

A pohár aljába tégy 4-5 mentalevelet, és nyomkodd össze. Erre tedd rá a jeget, öntsd fel jeges kávéval, végül adj hozzá 3 evőkanál kókusztejet. Ha szükséges, édesítsd.

2. Mandula és narancs

Keverj a jeges eszpresszódba egy fél kiskanálnyi mandulakivonatot, és dobj a pohárba 2 narancskarikát. Isteni lesz!

3. Tonik és csoki

A csoki egyértelműen a kávé legjobb barátja, na de a tonik? Meglepő módon ők is jól kijönnek. Tégy jeget egy pohárba, öntsd fel jeges eszpresszóval, keverj hozzá 3 evőkanál csokiszirupot, végül pedig öntsd fel jéghideg tonikkal.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top