Gasztro

A nyár legizgalmasabb fagyija: paradicsomos jégkrém

Itt az ideje, hogy a szokásos gyümölcsös jégkrémek után kipróbáljuk a paradicsomos fagyit is!

 Ha nyár, akkor friss paradicsom, na és persze fagyi minden mennyiségben. Paradicsomból jégkrémet készíteni pedig korántsem olyan őrült ötlet. Bazsalikommal kiegészítve pedig egyenesen mennyei hűsítő!

Paradicsomos jégkrém

A nyár legizgalmasabb fagyija: paradicsomos jégkrém

Hozzávalók:

6-8 pálcikához

  • 2 nagy, érett salátaparadicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. paradicsomkrém
  • fél tk. só
  • 6-8 nagyobb levél bazsalikom

Elkészítés:

  1. A felvágott paradicsomot, az olajat, a paradicsomkrémet és a sót turmixold krémesre.
  2. Mindegyik jégkrémformába tégy 1-1 bazsalikomlevelet, majd óvatosan öntsd rá a paradicsomkrémet.
  3. Helyezd bele a pálcikát, és tedd fagyasztóba minimum 4 órára. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top