nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez lesz a nyár kedvenc salátája

Nektarinnal, sárgabarackkal vagy őszibarackkal is tökéletes lesz. Nem győzitek majd újra és újra elkészíteni!
NLCafé
f Ajánlom

 

 

 

Grillezett halloumi nektarinnal, szezámmagos fűszerkeverékkel

Hozzávalók:

  • 1 kis csokor petrezselyem
  • kevés olívaolaj
  • kevés méz
  • 2 nektarin
  • 10 dkg halloumi vagy más grillezhető sajt
  • 2 marék bébispenót vagy rukkola vagy madár saláta

a fűszerkeverékhez:

  • fél ek. koriandermag
  • fél ek. római kömény
  • 2,5 dkg szezámmag
  • 5 dkg török mogyoró
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Először a fűszerkeveréket készítjük el. 

Egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a török mogyorót. Ha megvan, félretesszük, hűlni hagyjuk. A szezámmagot is aranyszínűre pirítjuk, majd egy tálkába öntjük. 

Végül a koriandermagot és a római köményt pirítjuk illatosra.

A kihűlt mogyoróról a héját ledörzsöljük. 

Az összes hozzávalót mozsárba tesszük, és durvára törjük. (Mozsár hiánya esetén egy nehezebb lábas aljával törjük össze).

A fűszerkeverékből ehhez a salátához csak egy evőkanállal használunk fel, a maradékot száraz helyen 2-3 hétig lehet tárolni. A keveréket szórhatjuk paradicsomsalátára vagy lepénykenyérre, olívaolajjal kikeverve mártogatósként is felhasználhatjuk, valamint húsok és zöldségek fűszerezésére is kiváló lehet.

 

A salátához a nektarint kimagozzuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Egy száraz, forró serpenyőben a darabokat mindkét oldalukon körülbelül 1,5-2 percig sütjük.

A grillsajtot tetszőleges nagyságúra felszeleteljük, és a nektarinokkal megegyező módon, forró serpenyőben megsütjük.

A salátaleveleket megmossuk, a vizet papírtörlővel leitatjuk, majd egy tányérra halmozzuk.

A salátaágyra helyezzük a nektarinokat és a grillsajtot, majd megszórjuk 1 púpos evőkanál fűszerkeverékkel.

A petrezselymet a salátára tépkedjük, végül az egészet meglocsoljuk egy kis mézzel és olívaolajjal.

 

 

 

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon