Most megtudhatod a piñata torta titkát! – recept

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Eddig csak ámultál a piñata, azaz a cukorkával töltött lávatortákon? Itt az ideje, hogy te is elkészítsd!
2017. 07. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

piñata torták nemrég bombaként robbantak be a tortadivatba. Ezek az elképesztő, töltött tortacsodák nemcsak a gyerekek körében kedveltek – bár tény, hogy mivel cukorkát és csokit rejtenek, a kicsik körében érhetjük el velük a legnagyobb sikert. Ha te is kipróbálnád, most megtudhatod, hogyan készül. Íme:

Most megtudhatod a piñata torta titkát! - recept

Hozzávalók 6-8 szelethez:

A piskótához:

  • 200 g önkelesztő liszt
  • 200 g porcukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. tej
  • 200 g vaj
  • 4 tojássárgája

A krémhez:

  • 250 g vaj
  • 500 g kristálycukor
  • 60 ml tej

A töltelékhez: a kedvenc színes cukorkáid és bonbonjaid

Elkészítés:

  1. Szitáld át a lisztet, majd keverd el robotgéppel a porcukorral, a sütőporral, a tejjel, a tojással és a vajjal.
  2. Kenj ki vajjal, és lisztezz ki négy, ugyanakkora kisebb tortaformát. 180 fokos sütőben 15 percig süsd.
  3. A krém hozzávalóit, a vajat, a cukrot és a tejet robotgéppel keverd simára.
  4. Két megsült tortalapot helyezz egymásra, és vágd ki körformában középen.
  5. A harmadik tortalapot kend meg a krémmel. Erre tedd rá az egyik lyukas lapot, kend meg krémmel, majd a másik lyukast, amit szintén kenj be krémmel. 
  6. Most töltsd meg a lyukat az édességekkel, végül pedig helyezd a tetejére az utolsó lapot, amit szintén vonj be krémmel. Díszítsd ízlésed szerint cukorgyönggyel vagy tortadíszekkel.

Forrás: Proper Tasty

Címkék: torta töltött cukor
Olvass tovább