nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Két isteni nyári süti

Egész héten erre vártunk, most végre jöhetnek a legfinomabb házi sütik! Meggyes és sárgabarackos finomságokkal készültünk!
NLCafé
f Ajánlom

 

Könnyű barackos sütemény

Két isteni nyári süti

Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose.

Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom.

A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban karamellizáltam és ribizlit is szórtam a tészta tetejére, ami fanyarságával tökéletesen kiegészíti az édes, már-már lekvárszerűen krémes barackot a kisült sütiben.

Plusz annyi a trükk benne, hogy a kollégám házi tejből isteni joghurtot készített nekem. Na ez került a sütibe, vagyis csak egy része, mert a többit befaltam.

Hozzávalók 25×32 cm-es magas peremű tepsihez:

  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 180 ml natúr joghurt
  • 100 ml olaj
  • 200 g kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 1 csipet só

Tetejére /500 g gyümölcs/

  • 7-8 db sárgabarack
  • pár fürt ribizli
  • 1 ek kristálycukor
  • kis fahéj

A recept a Levendula lány blogján folytatódik.

 

Ötperces vajas-meggyes piskóta

Két isteni nyári süti

Anyukám változtatott a jól bevált joghurtos piskótáján, ezúttal vajjal készítette, tejföllel és más arányokkal dolgozott. A végeredmény egy nagyon finom puha tészta lett, a legjobb, amit eddig meggyel kóstoltam. Így született meg az ötperces előkészületet igénylő receptpaletta legújabb darabja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 bögre kristálycukor (32 dkg)
  • 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
  • három és fél bögre liszt (40 dkg)
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • egy és háromnegyed bögre 20%-os tejföl (4 dl)
  • meggy a tetejére

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

 

Megosztás Facebookon