Durván drágulhat a gépi kávé

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Akár 30-50 forinttal is drágulhat az elsősorban ipari üzemekben, automatákban kapható kávé ára.
2017. 07. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Könnyen lehet, hogy az italautomatákat működtető magyar cégek drasztikus áremelésre kényszerülnek, vagy visszahívják gépeiket – írja a Magyar Nemzet. Egy új jogszabály értelmében ugyanis a berendezéseket még az idén el kell látniuk automata felügyeleti egységgel, amely rögzíti az eladási adatokat, és elküldi az adóhatóságnak. Márpedig a december 1-jei határidőre ezek legyártása és beüzemelése az ágazati szereplők szerint lehetetlen.

A szakma számítása szerint egy gép havi fenntartása összesen 10-12 ezer forintba kerül majd, emiatt egy 20-30-40 ezer forintos forgalmat jegyző készüléket nem éri meg üzemeltetni. A gépek adattovábbítási költsége is jóval magasabb, mint amennyit az online pénztárgépek kategóriákkal magasabb bevételre szert tevő üzemeltetői fizetnek. Az ügyvezető hozzátette, akár 30-50 forinttal is drágulhat az elsősorban ipari üzemekben, automatákban kapható kávé.

Mintegy 36 ezer gép üzemel a magyar piacon, ezek kétharmada kávégép. A többi készülékből jellemzően üdítőt, szendvicset, snacket lehet vásárolni. Ezek durva drágulására természetesen ugyanúgy számítani kell. 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus