nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Paradicsomos kagylóragu ropogós pirítóssal

Ez a gazdag, csípős-citrusos kagylóragú tökéletes mediterrán vacsora lehet a tengeri herkentyűk rajongóinak!
NLCafé
f Ajánlom

Ha még nem tettük, érdemes lehet kipróbálnunk néhány kagylós receptet, kagylóval ugyanis meglepően könnyű a dolgozni, és egyszerűen készíthetünk belőle gazdag, mediterrán ragut. Az alábbi receptben a chili csípőssége és a citrus frissessége keveredik, az isteni szósz kitunkolása a ropogós pirítóssal pedig egészen földöntúli élmény! 

Paradicsomos kagylóragu ropogós pirítóssal

Hozzávalók:

  • 6 ek. sózatlan vaj kockákra vágva
  • 2 nagyobb mogyoróhagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 ek. paradicsomszósz
  • 1 csésze sör
  • 1 csésze koktélparadicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó lecsöpögtetve
  • 2 ek. sambal chilipaszta (helyettesíthető a chili más formájával)
  • 24 kagyló alaposan megmosva
  • 1 ek. friss lime-lé
  • 4 vastag szelet rusztikus kenyér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/2 csésze friss korianderlevél a tálaláshoz 

Elkészítés:

1. 4 evőkanál vajat dobjuk egy nagyobb fém serpenyőbe és olvasszuk meg, majd pirítsuk meg rajta a mogyoróhagymát és a fokhagymát is! Adjuk hozzá a paradicsomszószt és keverjük össze!

2. Adjuk hozzá a sört és a paradicsomokat is és forraljuk, hogy a sör alkoholtartalma elpárologjon. Ezután dobjuk a mártásba a csicseriborsókat, adjuk hozzá a chilit és a kagylókat, és főzzük tovább fedő alatt 5-10 percig.

3. A serpenyőt vegyük le a tűzről, és azokat a kagylókat, amik nem nyíltak ki, dobáljuk ki az ételből! Keverjük az ételbe a lime levét és a maradék 2 evőkanál vajat!

4. A kenyérszeleteket locsoljuk meg olívaolajjal és enyhén sózzuk majd grillezzük vagy pirítsuk meg! A kagylóragut tálaljuk friss korianderrel és lime szeletekkel!

 

BonAppetit

Megosztás Facebookon