Gasztro

Hideg avokádókrémleves gyorssavanyított retekkel

Avokádóból krémlevest? Naná! Ez a hideg leves egészen különleges ízélményt nyújt, a gyorssavanyított retek receptjét pedig külön érdemes feljegyezni magunknak!

Az avokádómániások bolondulni fognak ezért a nem mindennapi receptért, bár ha őszinték akarunk lenni, ebben a receptben nem az avokádó, hanem a különleges, savanyított retek a sztár! Tényleg érdemes pepecselni kicsit ezzel a feltéttel – szuperül fog állni az avokádókrémes, citrusos frissességének.

Hideg avokádókrémleves gyorssavanyított retekkel

Hozzávalók:

A retekhez:

  • 1/4 csésze almaecet
  • 1/4 csésze víz
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tk. mustármag
  • 5 szem szegfűbors
  • 5 egész feketebors
  • 6-7 retek megtisztítva és vékony szeletekre vágva

A leveshez:

  • 4 érett avokádó
  • 2 csésze joghurt
  • 1 uborka felkockázva
  • 1/2 lime leve
  • 2 csésze víz
  • 2 újhagyma felkarikázva
  • só és bors

Elkészítés:

1. A retekhez: a felszeletelt retken kívül minden hozzávalót melegítsünk össze egy serpenyőben. Várjuk meg, amíg a cukor is felolvad. A felszeletelt retkeket tegyük egy üvegbe, és öntsük le a kicsit már kihűlt folyadékkal. Hűtőben tároljuk felhasználásig!

2. A leveshez: az avokádókat, a joghurot, a lime levét, és az uborkát pürésítsük össze robotgépben. Adagoljuk hozzá a vizet, amíg megfelelő állagot kapunk.

3. A levest öntsük egy tálba, és szórjuk meg gazdagon a karikára vágott újhagymával. A savanyított retekkel tálaljuk!

 

Food52

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top