Gasztro

Mindig is csokikészítő mester szerettél volna lenni? Itt a lehetőség!

Diplomás csokikészítő mesterré válhat bárki, aki elvégzi a Szent István Egyetem most induló, négy féléves képzését.

Mivel egyre többen próbálkoznak otthon minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék készítésével, és a magyar édességipar amúgy is szakemberek után kiált, ezért a Szent István Egyetem szeptembertől elindítja a csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/ szaktanácsadó képzést.

A Budai Campuson lévő Élelmiszer-tudományi Karon, levelező tagozaton induló 4 féléves posztgraduális képzés a szakemberek mellett a csokoládé, a kávé és a tea iránt hobbiszinten érdeklődő fogyasztókat is várja, akik számára nemcsak az előállítási technikák, hanem a szakszerű kóstolás, minősítés és az érzékszervi bírálat is hasznos ismereteket jelenthetnek.

A gyakorlatorientált képzésben 7 különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet játszanak a vállalati szakemberek, akik többek között olyan cégektől érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts és a Starbucks. A képzés kiemelt partnere a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Az új képzés indulását július 7-én, a csokoládé világnapján jelentette be a Szent István Egyetem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top