Gasztro

A mexikói fagyiszendvics tényleg egy fagyis szendvics

Míg az angolszász világban a fagyiszendvics egy guszta, kekszlapok vagy ostyák közé zárt fagylaltos édességet jelent, addig Mexikóban ez a nevéhez sokkal hívebb desszertet takar...

Egy-két éve hihetetlenül népszerűek lettek a látványos fagyiszendvicsek, melyek lényege, hogy a hűs fagylalt kekszlapok vagy ostyák közé kerül – így jön létre az a bizonyos szendvicsforma. De Mexikóban valami egészen mást kapunk, ha fagyiszendvicset kérünk.

A mexikói fagyiszendvics tényleg egy fagyis szendvics 

A gasztronómiai sallangoktól megfosztott, végletekig letisztult és brutálisan őszinte mexikói fagyiszendvics pontosan az, aminek minden fagyiszendvicsnek lennie kéne: néhány gombóc fagylalt hagyományos malomipari termékekbe (itt alább hosszúkásabb zsemleszerűségbe) zárva:

Ez állítólag Mexikóban (és egyébként néhány ázsiai országban, például Vietnamban is) népszerű street food csemegének számít, és így első ránézésre a magyar néplélekhez is sokkal közelebb állhat, mint egy sós karamellás-unikornisos cronutfagyitaco…

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top