Gasztro

Így tartsd hidegen a nyári melegben a piknikre szánt ennivalót – videó

Ennek a trükknek hála, a kánikulában sem kell attól tartanod, hogy megmelegszik az étel!

 Kánikula idején pikniket vagy kerti partit szervezni jó ötlet – de egyben nehézségekkel is jár. Ilyen például, hogy hogyan oldjuk meg az ételek hűvösen tartását. A hűtőtáska egy darabig működőképes, de mégsem tálalhatunk abban! Most egy olyan trükköt mutatunk, amivel egyszerre tarthatod hűsen és tálalhatod dekoratívan az ételeket.

 Szükséged lesz hozzá két magasabb falú tepsire – egy nagyobbra és egy kisebbre, valamint gittre vagy más formázható ragasztóanyagra. A ragasztót formázd gömb alakúra, és tapaszd össze a két tepsit a videón látható módon. Ezután öntsd fel vízzel az alsót úgy, hogy épp a felső tepsi aljához érjen a víz. Ekkor jön az első fagyasztás. Ha megdermedt, még 2,5 centi magasan önts hozzá vizet, majd fagyaszd le ismét. Az utolsó réteg víz már érjen a felső tepsi tetejéig és ismét irány a mélyhűtő. Utolsó lépésben a felső tepsiben helyezd el az ennivalót és tálald bátran a vendégeknek!

 Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top