Gasztro

Villámgyors, és egy pillanat alatt lehűt: jégkása házilag

Ha ti is nehezen bírjátok a hőséget, akkor készítsetek jégkását, az segít egy kicsit!

Gyömbéres-pezsgős jégkása

 

Villámgyors és egy pillanat alatt lehűt: jégkása házilag

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 dkg friss gyömbér
  • 3 dl száraz pezsgő
  • 2 evőkanál cukor
  • fél lime leve
  • 1 dl víz

A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük, majd 1 dl pezsgőben a cukorral felfőzzük. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a lime levét, a vizet, és felöntjük a maradék pezsgővel. Egy lapos tálban kifagyasztjuk. Villával felkapargatjuk, a kását poharakban tálaljuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top