Gasztro

A nyár leghipszterebb finomsága a dinnyefagyival töltött dinnye

Mi jobbat kívánhatna az ember a legtikkasztóbb nyári napokon, mint egy jó szelet jéghideg görögdinnyét? Lehet fokozni a dolgot, mutatjuk, hogyan.

Most, hogy térdig gázolunk a hőségriasztásban, épp kapóra jön egy kis hűsítő finomság. A rossz hír, hogy a nagy ötlettel egy tokiói pékség és cukrászda rukkolt elő – ahol egyébként csinálnak például virágzó forró csokit is, megér egy misét az Instájuk –, a jó hír viszont, hogy a most következő hűvös nyalánkságot igazából otthon is bárki elkészítheti.

  • A főszerepben: Görögdinnye.
  • A mellékszerepet Dinnyefagyi játssza.
  • A cselekmény: a dinnyeszelet belsejét ügyesen kivájják, megtöltik fagylalttal. A dinnyemagokat csokipasztillákkal helyettesítik, majd az egészet egy csipetnyi tengeri sóval is megbolondítják.
  • A végkifejlet: határtalan boldogság.

Halkan tesszük hozzá, hogy a magunk részéről a dinnyefagyi helyett vaníliát vagy jó minőségű csokit is simán el tudnánk képzelni, de igazából mindegy. Most azonnal szeretnénk egy adagot belőle!

És ha szeretnétek még néhány dinnyés ötletet, adunk:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top