Gasztro

Vegán ebéd: quinoával töltött padlizsánhajók

Csavarj egyet a töltött padlizsánon, és készítsd el szuper egészséges quinoával!

A kánikulában sokszor egy porcikánk sem kívánja a húsételeket, ezért ilyenkor egyre gyakrabban kerülnek elő az olyan receptek, mint a töltött padlizsán. Most megmutatjuk, hogyan készül a quinoás változata!

Quinoás padlizsánhajók

Vegán ebéd: quinoával töltött padlizsánhajók

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 2 padlizsán
  • olívaolaj
  • fél tk. só, bors
  • 1/4 csészényi aprított hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél csésze quinoa
  • 1 csésze zöldségleves alaplé
  • 1 csésze mozzarella sajt (a vegán változathoz vegán mozzarella)
  • 1 csésze marinara szósz

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A padlizsánokat hosszukban vágd ketté, és kanalazd ki a belsejüket.
  3. A padlizsánhajókat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, majd tedd be 10 percre a sütőbe.
  4. Ezalatt hevíts 1 kiskanál olívaolajat egy serpenyőben, és puhítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és a quinoát, pirítsd 2 percig.
  5. Öntsd a quinoára az alaplevet, forrald fel, majd főzd 15 percig.
  6. A megfőtt quinát oszd el a padlizsánokban, szórj rá sajtot, majd locsold meg a szósszal. A tetejére jöhet még egy kis sajt, majd az egész mehet 20-25 percre a sütőbe.
  7. Tálalás előtt kínáld meg egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!

tasty vegetarian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top