Gasztro

A legegyszerűbb sajtos-zöldséges frittata

Ha megszabadítanánk a hűtőnket a maradék sajttól és zöldségektől, süssünk frittatát!

 A frittatánál kiadósabb és finomabb reggelit rajzolni sem lehet. A receptje pedig pofonegyszerű: tulajdonképpen bárhogy variálhatjuk a 6 tojás + 2 csésze zöldség + 3 csésze saláta formulát. Íme, egy szuper nyárias változat:

 Egyszerű sajtos-zöldséges frittata

A legegyszerűbb sajtos-zöldséges frittata

Hozzávalók:

6 főre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • fél lila hagyma, felaprítva
  • fél tk. só
  • 1 cukkini, felkockázva
  • 3 csésze spenót, rukkola vagy fodros kel
  • 6 friss bazsalikomlevél
  • 6 tojás
  • fél csésze reszelt parmezán
  • fél tk. bors
  • 2 szál újhagyma, felkarikázva
  • 85 g kecskesajt

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az olívaolajat hevítsd fel egy tűzálló serpenyőben. Puhítsd meg rajta a paprikát és a lila hagymát, szórd rájuk a sót. Add hozzá a cukkinit, a spenótot és a bazsalikomot is, és nagyjából még 3-5 percig süsd.
  3. A tojásokat verd fel és keverd el a sajttal és a borssal. Öntsd a zöldségek tetejére, majd szórd meg az egészet az újhagymával és a morzsolt kecskesajttal. 
  4. Tedd be a sütőbe, és 8-12 percig süsd. Mielőtt felvágnád, 5 percet hagyd állni. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top