Gasztro

Ettől a meglepő hozzávalótól még finomabb lesz a paradicsomos tészta!

Eláruljuk, mitől lehet nemcsak finomabb és krémesebb, de még egészségesebb is a paradicsomszószod!

A szomorú igazság az, hogy aki fogyókúrázik, az nem kényeztetheti magát naponta tésztavacsorával. De egy egyszerű trükkel egészségesebbé és diétabaráttá, sőt még finomabbá is tehetjük kedvenc paradicsomos tésztánkat: adjunk hozzá görög joghurtot! A görög joghurtnak hála megemeljük az étel fehérjeszintjét, így laktatóbb és táplálóbb fogást kapunk. Íme, egy szuper recept:

Paradicsomos tészta görög joghurttal

Ettől a meglepő hozzávalótól még finomabb lesz a paradicsomos tészta!

Hozzávalók:

  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 tk. chili pehely
  • 800 g konzerv paradicsom
  • 500 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 1 csésze natúr görög joghurt
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • egy kis bazsalikom

Elkészítés:

  1. Hevítsd az olajat 2 percig, majd puhítsd rajta a hagymákat 4-5 percig. Add hozzá a chilit.
  2. Öntsd a hagymára a paradicsomot, forrald fel, majd közepes lángon főzd 15-20 percig. 
  3. Ezalatt főzd meg a tésztát.
  4. A szószt ízlés szerint sózd, majd keverd hozzá a tésztát és a görög joghurtot.
  5. Végül add hozzá a parmezánt és a bazsalikomot. Jó étvágyat!

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top