2017. 08. 18. Ilona

Hétvégi boldogság: egyszerű, francia epertorta

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Néhány helyen elvétve még találni egy kis epret – süssünk belőle isteni, francia stílusú epertortát!
2017. 06. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 Búcsúztassuk méltó módon az idei eperszezont ezzel a mennyei, szuperegyszerű francia epres tarte-tal! Ha eddig nem raktunk el a mélyhűtőbe epret, talán még nem késő – ezért a tortáért megéri betárazni!

Francia epertorta

Hétvégi boldogság: egyszerű, francia epertorta

Hozzávalók:

6-8 főre

  • 1 leveles tészta
  • 200 g eper
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A leveles tésztát terítsd ki és illeszd a közepére a tortaformát. Vágd körbe és egy villával szurkáld tele lyukakkal.
  3. Az epreknek távolítsd el a csumájukat, de hagyd őket egészben.
  4. A cukrot karamellizáld, majd keverd hozzá a vajat. 
  5. Az epret forgasd bele a karamellszószba, majd helyezd el kör alakban a tortaforma aljában. Locsold rá a maradék karamellszószt.
  6. Végül illeszd a tésztát az eper tetejére, és 45 percre tedd be a sütit a sütőbe.
  7. Ha megsült, óvatosan, egy tányér segítségével fordítsd meg. 1-2 órát hagyd hűlni, majd kínáld fagyival vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat hozzá!

proper tasty

Címkék: torta eper
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus