Gasztro

Gyors vacsora nyári hétköznapokra: paradicsomos-fetás lepény

Az egyik legjobb módja a friss, nyári paradicsomok és a feta sajt élvezetének ez a lepény, amit egy hétköznap este is gyorsan összedobhatunk.

A nyár friss és lédús paradicsomai köszönőviszonyban sincsenek a téli paradicsomokkal. Ezért érdemes minél jobban kiélvezni a szezonjukat, és akár mindennap belakni belőlük! Egy vacsorának például itt van ez az egyszerű és gyors paradicsomos lepény, melyet a feta sajt tesz még ínycsiklandóbbá:

 Fetás-paradicsomos lepény

Gyors vacsora nyári hétköznapokra: paradicsomos-fetás lepény

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

  • 1 lap rétesészta
  • 170 g feta sajt
  • 1 kisebb mogyoróhagyma felaprítva
  • 4 szár friss rozmaring és egy evőkanálnyi felaprítva
  • 1 ek. friss, felaprított bazsalikom
  • fél tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 3 közepes méretű paradicsom,vékonyra szelve

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy enyhén kilisztezett deszkán nyújtsd nagyjából kör alakúra a tésztát.
  3. Szórd a tészta belsejébe a felkockázott fetát (hagyj a szélén egy 4-5 centis szegélyt), a hagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot, majd végül oszd el a tetején a paradicsomokat és a rozmaringszárakat is.
  4. 40-50 percig süsd, majd 10 percig hagyd hűlni, de tálald még melegen. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top