Gasztro

Gyors vacsora: igazi rizibizi

Ha van igazi klasszikus a gyors vacsorák között, akkor a rizibizi az. Egyszerű, de nagyszerű főtt étel, amit felnőttek és gyerekek is szívesen esznek. Ha friss borsóból készül, különösen finom lesz!

 

Rizibizi

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg zsenge zöldborsó
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 dkg vaj
  • extra szűz olívaolaj
  • 1,5 l zöldségleves vagy húsleves
  • 10 dkg parmezán
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, enyhén pirítsuk meg. Tegyük bele a zöldborsót, pár percig pároljuk, majd öntsük hozzá a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, és folyamatosan keverjük. Amikor a rizs magába szívta a bort, adjunk hozzá egy merőkanál alaplevet, keverjük. Ezt addig végezzük, míg az alaplé elfogy. (Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő merőkanál lé.) Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), adjuk hozzá az utolsó adag levet, de ne főzzük el teljesen. Keverjünk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg parmezánnal.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top