Gasztro

Isteni, kínai narancsos csirke házilag

Megjött a kedved a kínai kajához? Megmutatjuk, hogyan készítheted el az egyik legnépszerűbb fogását, a ragacsos narancsos csirkét!

Íme, egy szuperegyszerű, mégis izgalmas mód ahogy a csirkemellet feldobhatod: adj neki egy kis kínai ízt, egy ínycsiklandó, narancsos szósszal!

Kínai narancsos csirke

Isteni, kínai narancsos csirke házilag

Hozzávalók:

1 adaghoz

A páchoz:

  • 120 g csirkemell felkockázva
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk. fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • só, bors

A panírhoz:

  • 50 g liszt
  • 2 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 500 ml olaj

A szószhoz:

  • 60 ml csirkehúsleves alaplé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 ek. cukor
  • 1 ek. víz
  • fél ek. kukoricaliszt

Elkészítés:

  1. A pác hozzávalóit keverd össze és áztasd bele a csirkemellet 20 percre.
  2. Panírozd be a csirkét, és közben hevítsd fel az olajat 170 fokosra.
  3. 3-4 perc alatt süsd ki az olajban a csirkét.
  4. Egy serpenyőben forrald fel az alaplevet, a citromlevet és a cukrot. A kukoricalisztet keverd el a vízzel, és így add hozzá a forró szószhoz.
  5. Az megsült csirkekockákat forgasd meg a szószban.
  6. Fogyaszd frissen, rizzsel. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top